REDIGEREN!

Redigeren

“Redigeren is het controleren en corrigeren van een tekst, met behoud van de betekenis en toon van de originele tekst.”

Redigeren is bij belangrijke teksten hard nodig. Soms kun je je simpelweg geen fouten permitteren. Jouw lezers zijn kritisch en verdienen het allerbeste. Dat betekent dat je na het schrijven nogmaals aandacht moet besteden aan je tekst maar dan op een hoger niveau: je moet de type-, spel- en taalfouten eruit halen.

Doe je dat niet, dan wordt er zo over je gepraat:

 • ‘Ik krijg de indruk dat er geen zorg aan besteed is.’
 • ‘Ik gooi een offerte met spelfouten direct weg!’
 • ‘Niet acceptabel!’
 • ‘Zo’n website neem je toch niet serieus?!’
 • ‘Gemakzucht!’
 • ‘Spelfouten in brochure, sollicitatiebrief of webtekst vind ik onprofessioneel.’

Kortom: je lezer neemt jou – en daarmee je boodschap of bedrijf – niet serieus. Ze raken afgeleid van je daadwerkelijke boodschap of ze stoppen zelfs met lezen.

En dat zou jammer zijn!

Om dat te voorkomen, kun je de tekst laten controleren door anderen. Maar… dan wel door iemand die er verstand van heeft. LEV! Tekstbureau is je partner in crime. Met een elegant gevoel voor taal, vissen wij alle foutjes uit je teksten. En daarbij letten we op:

 • algemene type- of spelfouten
 • d/t-fouten
 • andere vervoegingen van werkwoorden
 • hoofdletters
 • interpunctie
 • afbrekingen
 • kromme zinnen en algemene taalfouten
 • “dubbeltjes” (tweemaal hetzelfde woord in één zin)
 • consequent gebruik van aanspreektitel (je/u) binnen een tekst
 • … en nog heel veel andere storende elementen die in teksten kunnen voorkomen.

Daarnaast stellen we onszelf de vraag: ‘Past je tekst bij je doelgroep?’ Want het gebruik van hippe woorden, vakjargon, schrijftaal of juist spreektaal kan een wereld van verschil opleveren voor je lezer.

Als het nodig is, leggen we je advertentie, foldertekst of webtekst even langs onze Marketing-Meetlat. Vervolgens geven we tips voor een nóg betere verkooptekst.

Maar… uiteindelijk ben jij degene die beslist. Wij loggen niet in op je website en wij versturen niet jouw nieuwsbrief of scriptie. Jij hebt altijd het laatste woord. Want het blijft immers jouw tekst!

CONTACT

Veelgestelde vragen:

Waarom zou ik een bedrijf inschakelen voor het redigeren van teksten?
Veel studenten en ondernemers zijn heel goed in hun vak maar niet vanzelfsprekend in het schrijven over dat vak. En ook echte verkooptijgers zetten wel eens een d of t verkeerd. Uit onderzoek is gebleken dat mensen afhaken bij het lezen van een tekst met spel- en typefouten. Ze vinden dan dat de schrijver onprofessioneel overkomt. En dat zijn helaas potentiële geïnteresseerden of klanten die je misloopt! Voor al je tekstwerk heb je aan LEV! gewoon meer dan aan de buurvrouw. Wij hebben ervoor geleerd en we zijn de hele dag met tekst bezig.

Het laten controleren van teksten is waarschijnlijk erg duur?
Nee, dat zal je reuze meevallen. Wij werken met een vast projecttarief (al vanaf € 45,- per uur) en je bent dus nooit meer kwijt dan we hebben afgesproken. En bedenk, dat je tekst veel professioneler overkomt, dus je lezers blijven geboeid en je haalt meer klanten binnen. Bovendien bieden we voor vast terugkerend werk, zoals het schrijven van nieuwsbrieven, een interessant tarief aan.

Dat duurt vast erg lang, een hele scriptie/website controleren?
Omdat wij de hele dag met teksten bezig zijn, kunnen we heel snel nakijken en je verrassend vlot onze bevindingen per e-mail toesturen. Afhankelijk van de hoeveelheid tekst, kunnen we je website al redigeren in enkele uren. En ook spoedklussen zijn mogelijk.

Ik heb een eigen stijl en ik wil dat die behouden blijft. Kan dat?
Ja, dat kan. LEV! is zelf ook eigenwijs en snapt heel goed dat je alles graag op jouw manier aanpakt. We kunnen teksten controleren op uitsluitend spelling of op alle bovengenoemde punten. Wij geven tips maar jij bepaalt. Dat stelt gerust, nietwaar?

Ik heb een andere vraag die hier niet bij staat, wat nu?
Neem contact op met LEV! en stel je vraag. We zullen er alles aan doen om deze zo goed mogelijk te beantwoorden. Meestal lukt ons dat binnen 24 uur.

CONTACT

Wat klanten zeggen over LEV! Tekstbureau:

Steven van Esch, Gehoorprotectie.nl (tegenwoordig Audinc.nl)
LEV! heeft me geholpen bij het verbeteren van de site www.gehoorprotectie.nl. Rita heeft teksten en een blog geschreven. Ook heeft ze een krantenartikel geschreven voor ons bedrijf, welke in het weekblad ‘Groot Eindhoven’ is gepubliceerd. De communicatie vond plaats via mail en telefonisch contact en ging erg snel! Het was erg fijn om met Rita samen te werken, ze heeft een professionele houding, denkt mee, geeft goede alternatieven en adviezen en werkt en reageert snel bij vragen of opmerkingen. Rita, bedankt namens Gehoorprotectie!

René Polle, particulier
Rita weet haar creativiteit en enthousiasme om te zetten in pakkende teksten. Zij schreef de verkooptekst voor mijn huis. En dat was een succes! Mijn huis kreeg meer kijkers en is vlot verkocht!

Sandra Munster, Tulpenexcursie.nl en KoeEnTulpie.nl
Wat een geluk dat sommige mensen soms op je pad komen! Tijdens het ontwikkelen van het lespakket voor ‘Koe en Tulpie’ ben ik Rita tegen het lijf gelopen. Met haar ervaring in het basisonderwijs en niets ontziende taalkundige blik heeft ze het lespakket voor mij helemaal doorgespit en gecontroleerd. Voor de tweede druk van het boekje ‘Koe en Tulpie’ heeft Rita de tekst ook geperfectioneerd, de laatste oneffenheden konden er zo voor de tweede druk nog uitgehaald worden. Leestekens werden geplaatst waar nodig, ze keek naar consequent hoofdlettergebruik en… wat ik zelf nooit had ontdekt… Rita vond uit dat de Tulpenbol op enig moment veranderde van ‘hij’ in ‘zij’. Dat moest natuurlijk anders! Ik kan de hulp van Rita aan eenieder aanbevelen, ook al denk je taalkundig nog zo sterk te zijn, er zijn altijd oneffenheden die aan je voorbij gaan en die zij er dan uit kan vissen!

Nancy van Schaik, BeNancy Media
Rita heeft de teksten geschreven voor mijn website BeNancy Media en daar ben ik erg blij mee. Ze denkt heel goed mee met de klant, maar ze staat er ook heel goed bij stil hoe de tekst over moet komen bij de bezoekers van de website. Naast teksten, geeft ze ook adviezen over de indeling en lay-out van de website. En daar heb ik nu heel veel profijt van. Ik ben heel blij met het resultaat! Ze heeft ook advertentieteksten voor me geschreven. Het is uitnodigend, waardoor mensen enthousiast worden en contact met mij opnemen. Haar teksten vind ik ook altijd erg levendig en er zit power in. De grammatica van haar teksten is ook helemaal kloppend. (Ze zal deze tekst ook zeker gaan controleren.) Ik bouw websites en ze heeft ook al een paar keer de teksten voor mijn klanten gedaan. En m’n klanten zijn ook altijd erg tevreden. Het verzinnen van goede teksten is erg moeilijk. Loop je daar tegen aan? Neem dan gewoon contact op met Rita.

CONTACT

Contact opnemen met LEV!

Contact

LEV!

Rita Hooijmans
Rita@ditislev.nl
06-12160737
KvK-nr. 75917629