LEESFEEST!

Leesfeest

Je bent op zoek naar spetterende, interactieve boekpromotie voor je klas. Daarom kies je voor een Leesfeest van LEV!. We komen graag bij jouw klas op bezoek, om te vertellen, voor te lezen en toneel te spelen, met en voor je groep. Door onze unieke formule zijn alle kinderen direct betrokken bij het verhaal. Daarna volgen allerlei expressie-opdrachten. Vaak sluiten we af met een optreden, een mini-tentoonstelling of een spel. Na een Leesfeest staan alle kinderen te trappelen om kennis te maken met nóg meer van dit soort heerlijke boeken! Kom maar op met die leeskilometers!

Voordelen van een Leesfeest:

 • ontwikkeld en uitgevoerd door ervaren leerkracht
 • op dag en tijd naar keuze
 • weinig/geen voorbereiding van de leerkracht
 • aansluiting bij belevingswereld
 • geen abonnement, geen aansluittarief
 • het hele jaar te boeken
 • op je eigen school
 • betaalbaar
 • geschikt voor groep 1-8
 • thema op maat mogelijk
 • vrolijk, grappig, interactief
 • geeft leesplezier een BOOST!

Ons aanbod: klik hier  

Prijzen: 

Een Leesfeest kost € 50,00. Buiten een straal van 25 km vanaf Bovenkarspel (NH) berekenen wij reiskosten.

IK WIL EEN LEESFEEST BOEKEN!

Algemene info:

 • Leesfeesten duren 60-90 minuten.
 • Leesfeesten vinden plaats op je eigen school, in de klas/aula/gymzaal.
 • Leesfeesten worden ontwikkeld en begeleid door een ervaren docente basisonderwijs.
 • De eigen leerkracht van de klas is aanwezig tijdens het Leesfeest.
 • Er is geen specifieke voorbereiding van de leerkracht nodig vóór het Leesfeest.
 • Na het bezoek ontvangt de leerkracht ideeën voor activiteiten in de klas. Uiteraard sluiten deze ideeën aan bij de doelgroep, het betreffende Leesfeest en het thema. Dit ideeënmapje van het Leesfeest mag de school behouden. We vragen je vriendelijk om deze niet te dupliceren voor andere scholen/locaties.
 • LEV! kan ook de opening van de Kinderboekenweek, de Nationale Voorleesdagen of jullie eigen thema/project verzorgen. Deze opening duurt meestal 30-45 minuten en is voor de hele bouw of school.
 • Leesfeesten zijn het hele jaar te boeken, zonder abonnement of verplichtingen.

Vraag gerust vrijblijvend naar onze Agenda en ontdek of het Leesfeest van jullie keuze nog te boeken is in de gewenste periode.

IK WIL IETS VRAGEN AAN LEV!

Uit ons gastenboek:

Marjolein Schie, Leerkracht groep 5/6
LEV! heeft vanochtend bij ons op De Wendel de opening van de Kinderboekenweek gedaan. SUPERLEUK!! Het was voor de hele basisschool erg leuk om te zien, alle kinderen hadden het erg naar hun zin en hadden een hoop lol!! Echt een aanrader om voor je eigen basisschool ook in te huren!

Wil Bankras, Directeur De Dubbele Punt, Aartswoud
Op onze school startten wij de Nationale Voorleesdagen in januari met een gezamenlijke opening, verzorgd door LEV!. Rita heeft toen op geheel eigen wijze het prachtige boek ‘Olifantensoep´ voorgelezen, uitgebeeld, gespeeld en laten spelen door de kinderen. Ook had ze voor de kleutergroep materialen gemaakt waarmee de kinderen het verhaal nog wekenlang enthousiast naspeelden. Later hebben alle groepen apart een workshop of Leesfeest gekregen. Groep 1/2/3 kreeg een voorstelling rond het boek ´KRRRR… okodil´ in onze gymzaal. Het was een prachtig feestje rond dit leuke boek. Aansluitend stoof juf Rita naar groep 4/5 waar de kinderen genoten hebben van het Leesfeest ‘Dapper!´. Het is Rita zelfs gelukt om met de kinderen het verhaal ´Dapper´ als mini-voorstelling te laten zien aan de andere klassen! Groep 6/7/8 kreeg een heuse voorleesworkshop: met vele tips en trucs mochten zij een boek gaan voorbereiden (met doe-opdrachten) en later voorlezen aan de kinderen van groep 1/2/3. Het was een groot succes!

Marijke Postel-Worms, Leerkracht groep 7/8
Wij hebben al meerdere workshops gedaan onder leiding van Rita. Ze heeft een aantal keer de opening van de Kinderboekenweek op het Vierspan gedaan. Op zo’n manier dat alle kinderen (4 tot 12 jaar) actief meededen! Zeker een aanrader dus!

Kleuter, n.a.v. Pannenkoek!, Meester Spigtschool, Hoogkarspel
‘Ik vond het zóóó mooi, dat ik je wel een kus wilde geven!’

Gea Kramer-van Loon, Leerkracht groep 6/7/8
Eindelijk een projectopening die ook tof is voor de bovenbouw! Zoals LEV! dat doet is uniek en een feest om mee te maken. Het sluit perfect aan bij het thema en je kunt als school hierna prima verder met het thema. Opvallend was dat de kinderen zich het vorige optreden van LEV! nog zeer goed kunnen herinneren. Ik hoop dat er weer een volgend optreden komt!

Kinderen groep 1-8, n.a.v. Jarig!
Het was mooi en spannend. – Grappig! – Wat een leuk boek! – Ik was Stippestaartje en ik vond het erg leuk om mee te doen op het podium! – Ik ga dit boek voor m’n verjaardag vragen! – Ook vet leuk voor de bovenbouw!

Ouders groep 1-8, n.a.v. Jarig!
Superleuk! – Geweldig dat de kinderen zelf mee mochten doen in het toneelstuk. – Het lijkt me heerlijk om Rita in te huren voor een kinderfeestje 🙂 – Mijn kleuter en mijn puber hebben allebei genoten! En ik ook! – Prachtig om te zien hoe je zo’n hele voorstelling uit je mouw schudt…

CONTACT

Contact opnemen met LEV!

Contact

LEV!

Rita Hooijmans
Rita@ditislev.nl
06-12160737
KvK-nr. 75917629