Ouder & kind

Voor je peuter of kleuter ben je op zoek naar een leuke interactieve voorstelling. Want je kind kan nog niet zo lang stilzitten en wil graag meedoen. Het liefst wil je een kleinschalige voorstelling bij jou in de buurt, zonder drukte of hoge prijzen. Je wilt dat de voorstelling past bij de leeftijd en de belevingswereld van je kind. En je wilt dat het leerzaam is en toch gezellig. Je zoekt naar een combinatie van ademloos luisteren naar een goed verhaal en actief spelen, knutselen en buiten beleven…

Kan dat?

Ja, dat kan. LEV! Educatie verzorgt het hele jaar door de leukste voorstellingen, speciaal voor peuters en kleuters. We noemen dat een Voorleesfeest of een Snuffelmoment. Deze peuter-/kleuterfeestjes zijn vrolijk, interactief en leerzaam. Omdat al deze Voorleesfeestjes begeleid worden door een ervaren leerkracht uit het basisonderwijs, is succes verzekerd. Het uitgangspunt is een mooi of grappig verhaal en daarna gaan de kinderen zelf aan de slag, met een beetje hulp van (groot-)ouders. We doen een spel of knutselen een onderwerp uit het verhaal. We werken met klei, spulletjes uit de natuur, verf, papier en allerlei andere materialen. Behalve hun zelfgemaakte knutsel, krijgen de kinderen ook een bijpassende kleurplaat mee naar huis. Wie wil dat nu niet?

Kijk in de LEV! Agenda wanneer we bij jou in de buurt zijn.

Komen we nog niet bij jou in de buurt? Bel of mail ons dan gerust en geef je locatie door.

 

LEV! AGENDA VOORLEESFEESTEN 2016 

 

DATUM

VOORLEESFEEST

LOCATIE

INFO

FOTO’S

21-10-2015

Egel!

MEC De Witte Schuur, Enkhuizen

Klik hier voor info

Foto’s

23-12-2015

Beestachtige kerst!

MAK Blokweer,

Zwaag

Klik hier voor info

Foto’s

30-12-2015

Egel!

MAK Blokweer,

Zwaag

Klik hier voor info

Foto’s

30-01-2016

Geitje!

MEC De Witte Schuur, Enkhuizen

Klik hier voor info

Foto’s

31-01-2016

Vogels!

MAK Blokweer,

Zwaag

Klik hier voor info

Foto’s

02-03-2016

Tulpie!

MEC De Witte Schuur, Enkhuizen

Klik hier voor info

Foto’s

02-04-2016

Mus!

MEC De Witte Schuur, Enkhuizen

Klik hier voor info

Foto’s

14-05-2016

Kikker!

MEC De Witte Schuur, Enkhuizen

Klik hier voor info

Foto’s

04-06-2016

Mol!

MEC De Witte Schuur, Enkhuizen

Klik hier voor info

Foto’s

12-06-2016

Koe!

MAK Blokweer,

Zwaag

Klik hier voor info

Foto’s

10-07-2016

Plons!

MAK Blokweer,

Zwaag

Klik hier voor info

Foto’s

11-09-2016

Vlinder!

MAK Blokweer,

Zwaag

Klik hier voor info

Foto’s

 

LEV! AGENDA VOORLEESFEESTEN 2015

 

DATUM

VOORLEESFEEST

LOCATIE

INFO

FOTO’S

21-10-2016

Egel!

MEC De Witte Schuur, Enkhuizen

Klik hier voor info

Foto’s

23-12-2016

Beestachtige kerst!

MAK Blokweer,

Zwaag

Klik hier voor info

Foto’s

30-12-2016

Egel!

MAK Blokweer,

Zwaag

Klik hier voor info

Foto’s

 

Wat (groot-)ouders zeggen over LEV! Educatie:

Beste Rita, graag wil ik je bedanken voor de prima voorstelling op 23 december bij MAK. Vooral de interactie met de kinderen was uitstekend! Ik vind het knap hoe jij de voorstelling zo goed aanpast aan de doelgroep. In mijn werk (het verzorgen van workshops en presentaties in de sport) is dat ook steeds de uitdaging. Jij doet dat bewonderenswaardig! Onze kleinkinderen uit de USA hebben een plezierige middag in Hollandse sferen gehad. Een voltreffer! Veel succes met jouw activiteiten!

Ted van der Bruggen, opa Voorleesfeest ‘Beestachtige kerst!’ bij MAK Blokweer, Zwaag

 

Ik vond het zooo mooi dat ik je wel een kus wilde geven!

Kleuter van de Meester Spigtschool Leesfeest KEEPVOGEL!, Hoogkarspel

 

Rita, het was gewoon weer top! Maar dat wist je al... Mijn meiden hebben genoten...

Marieke Sprik-Fygi, moeder Snuffelmomenten MEC De Witte Schuur, Enkhuizen

 

21-10-2015 / Egel! / MEC

Tijdens de herfstvakantie, op woensdag 21 oktober van 10.00 – 11.00 uur zijn de peuters en de kleuters uitgenodigd voor het Voorleesfeest van LEV!. Het wordt kouder en kouder buiten. Kleine egel gaat op zoek naar een plekje voor de winterslaap. Kan hij een fijne plek vinden? Deze ochtend staat in het teken van egelmanieren en de herfst. De rode draad is het prentenboek ‘Zeg kleine egel …’. De kinderen maken kennis met egel en zijn ‘fotoboek’. Ze knutselen zelf een egeltje en zoeken in de tuin een fijn plekje waar hij de lange winter ongestoord kan slapen. Het zal heel leuk zijn om een foto van het verstopte egeltje te maken. We zijn heel benieuwd of je je egeltje nog kunt zien…  Na het Voorleesfeest mag het zelfgemaakte egeltje natuurlijk mee naar huis! Speciaal voor de allerjongsten organiseert MEC De Witte Schuur in samenwerking met Rita Hooijmans van LEV! Educatie deze ochtend om eens in de Witte Schuur en in de tuin rond te snuffelen. 

 

23-12-2015 / Beestachtige kerst! / MAK

Heb je het kerstverhaal wel eens horen vertellen door de dieren die erbij waren? Kom naar de stal van MAK Blokweer en speel zelf een rol in dit sfeervolle winterverhaal.

 

30-12-2015 / Egel! / MAK

Op woensdag 30 december 2015 zijn de peuters en kleuters uitgenodigd voor de Snuffelochtend ‘Egel!’. Het wordt kouder en kouder buiten. Kleine egel gaat op zoek naar een plekje voor de winterslaap. Kan hij een fijne plek vinden? Deze ochtend staat in het teken van egelmanieren en de herfst. De rode draad is het prentenboek ‘Zeg kleine egel …’. De kinderen maken kennis met egel en zijn ‘fotoboek’. Ze knutselen zelf een egeltje en zoeken in de tuin een fijn plekje waar hij de lange winter ongestoord kan slapen. Het zal heel leuk zijn om een foto van het verstopte egeltje te maken. We zijn heel benieuwd of je je egeltje nog kunt zien…  Na het Voorleesfeest mag het zelfgemaakte egeltje natuurlijk mee naar huis! In samenwerking met LEV! Educatie organiseert MAK dit Snuffelmoment voor peuters en kleuters. De Snuffelmomenten staan altijd in het teken van één van onze thema's: natuur, boerderij en groen. Aanmelden kan telefonisch (0229-266344), via email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of met het formulier hieronder. De kosten zijn € 3,50 per kind.

 

30-01-2016 / Geitje! / MEC

Op zaterdag 30 januari van 10.30 – 11.30 uur zijn alle peuters en de kleuters uitgenodigd voor het Voorleesfeest ‘Geitje!’. Op de kinderboerderij is een geitje geboren en Mik gaat kijken. Onderweg komt hij langs allerlei boerderijdieren, die ieder hun eigen geluid laten horen. Alle dieren gaan met Mik mee op kraamvisite bij het kleine geitje. Deze ochtend staat in het teken van boerderijdieren en sluit aan bij de Nationale Voorleesdagen voor peuters en kleuters. De rode draad is het boek ‘We hebben er een geitje bij!’. De kinderen maken kennis met diverse boerderijdieren en ontdekken welke geluiden ze maken en waar ze wonen. De interactieve beleefvoorstelling sluit af met een liedje. Daarna gaan we zelf bij de geitjes van de kinderboerderij kijken. Je mag de verzorger van de geiten van alles vragen. Misschien mogen we de geitjes wel voeren? Tot slot krijgt iedereen een leuke kleurplaat mee. Speciaal voor de allerjongsten organiseert MEC De Witte Schuur in samenwerking met Rita Hooijmans van LEV! Educatie deze ochtend om eens in de Witte Schuur, de kinderboerderij en de tuin rond te snuffelen.

 

31-01-2016 / Vogels! / MAK

In Mak’s Snuffelmoment ontmoeten we Roodstaartje, een eigenwijs klein vogeltje dat niet naar het zuiden vliegt. Als de winter komt, probeert ze overal eten te vinden, met behulp van haar dierenvriendjes. Zal het haar lukken? Beleef het verhaal mee in De Molshoop! Na het verhaal knutselen we zelf een Roodstaartje, dat mee naar huis mag. Ook krijgen alle kinderen een mooie kleurplaat. In samenwerking met LEV! Educatie organiseert MAK dit Snuffelmoment voor peuters en kleuters. De Snuffelmomenten staan altijd in het teken van één van onze thema's: natuur, boerderij en groen. Aanmelden kan telefonisch (0229-266344), via email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of met het formulier hieronder. De kosten zijn € 3,50 per kind.

 

02-03-2016 / Tulpie! / MEC

Op woensdag 2 maart  van 10.30 – 11.30 uur zijn de peuters en de kleuters uitgenodigd voor de snuffelochtend ‘Koe en Tulpie!’. Tijdens deze ochtend ontdekt Koe hoe zijn vriend Tulpie groeit en bloeit. Ontdek samen met Koe van alles over bloembollen en het voorjaar. Het is lente! Samen met de vrolijke Koe ontdekken de kinderen hoe een (tulpen-)bol groeit en bloeit en wat daar allemaal voor nodig is. De activiteit start met een interactief voorleesverhaal. De rode draad is het grappige boek ‘Koe en Tulpie’. Na het verhaal gaan we kijken hoe een echte tulpenbol in elkaar zit. Wat zie je boven de grond en wat zit er eigenlijk onder de grond? De kinderen maken daarna hun eigen Koe en Tulpie van papier. Na een verfrissend glaasje limonade gaan we de heemtuin in. Wie kan lentebloemen, zoals Tulpie ontdekken? Tot slot mogen de zelfgemaakte Koe en Tulpie natuurlijk mee naar huis. Speciaal voor de allerjongsten organiseert MEC De Witte Schuur in samenwerking met Rita Hooijmans van LEV! Educatie deze ochtend om eens in de Witte Schuur, de kinderboerderij en de tuin rond te snuffelen.

 

02-04-2016 / Mus! / MEC

Op zaterdag 2 april  van 10.30 – 11.30 uur zijn de peuters en de kleuters uitgenodigd voor de snuffelochtend ‘Mus!’. Tijdens deze ochtend ontdekken de kinderen alles over het leven van de huismus. Het lijkt zo’n gewoon vogeltje maar is dat wel zo?  We maken kennis met Mus, de “hoofdpersoon” van een interactief voorleesverhaal. We zien hoe zij geboren wordt en kijken mee hoe ze opgroeit. Samen met haar broertjes en zusjes leert ze alle echte mussendingen. Spelenderwijs wordt Mus groter en dan is de tijd aangebroken dat ze zelf een nestje maakt. Heel veel andere vogels zijn op dit moment ook een nestje aan het maken. We bekijken samen een aantal verschillende nesten. De kinderen gaan zelf ook aan de slag om Mus te helpen. Hoe bouw je nu een stevig en warm nestje? Natuurlijk mag het zelfgemaakte nestje (met een eitje) na afloop mee naar huis. Kun jij rondom De Witte Schuur al nestjes ontdekken? Speciaal voor de allerjongsten organiseert MEC De Witte Schuur in samenwerking met Rita Hooijmans van LEV! Educatie deze ochtend om eens in de Witte Schuur, de kinderboerderij en de tuin rond te snuffelen.

 

14-05-2016 / Kikker! / MEC

Op zaterdag 14 mei  van 10.30 – 11.30 uur zijn de peuters en de kleuters uitgenodigd voor de snuffelochtend ‘Kikker!’. Tijdens deze ochtend ontdekken de kinderen op een speelse manier dat een kikker niet geboren wordt als kant-en-klare kikker. In het voorjaar kun je in de sloten kikkerdril vinden; hele speciale eitjes van de kikker. Maar hoe komen deze eitjes daar? En wie zorgt er voor de eitjes en de kleintjes? Hoe gaat dat nou, een geboorte van een kikker? En hoe leven kikkers? In een interactief voorleesverhaal komen de kinderen erachter dat de ontwikkeling van een kikker heel bijzonder is. Ze beluisteren het verhaal over Moeder Kikker, die voor het eerst kindjes krijgt. Samen met haar doorlopen ze alle stappen van de cyclus. Ook komen de kinderen veel te weten over het leven van een kikker. Tenslotte maken we als verwerking van het verhaal een passende kikkerknutsel, waar we nog een tijdje mee rond kunnen springen. Natuurlijk krijgen alle kinderen ook een mooie kleurplaat mee naar huis!

 

04-06-2016 / Mol! / MEC

Op een ochtend kruipt mol uit zijn hol en dan gebeurt het: er valt een drol op zijn hoofd. Van wie is die drol toch? Mol gaat met de kinderen op onderzoek uit. In een lekker vies verhaal komen we erachter dat er heel wat verschillende poepjes, keutels en flatsen zijn. Hoe kan dat eigenlijk? Samen met mol ontdekken de kinderen dat alle dieren iets anders eten en daardoor ook allemaal op een andere manier poepen. Op een hygiënische manier bekijken we verschillende soorten dierenpoep. Na dit interactieve voorleesverhaal gaan we zelf aan de slag: we maken van klei verschillende dierenpoepjes na. Wie maakt de mooiste keutel? Tenslotte krijgen alle kinderen een mooie kleurplaat van mol mee naar huis!

 

12-06-2016 / Koe! / MAK

MAK’s Snuffelmoment gaat deze keer over een hele speciale koe. Een spannend verhaal vol met boerderijdieren en hun geluiden staat centraal, waarbij alle kinderen en (groot-)ouders een eigen rol krijgen. We ontdekken dit verhaal, zittend in de koeienweide, met uitzicht op dé koe uit het verhaal en haar kalf. Na het interactieve verhaal gaan we zelf een koe knutselen die natuurlijk mee naar huis mag! De Snuffelmomenten staan altijd in het teken van één van onze thema's: natuur, boerderij en groen. Aanmelden kan telefonisch (0229-266344), via email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of met het formulier hieronder. De kosten zijn € 3,50 per kind.

 

10-07-2016 / Plons! / MAK

MAK’s Snuffelmoment ‘Plons!’ gaat over het varken Floortje. Zij heeft het in de zomer zo verschrikkelijk warm… Ze kijkt naar de eenden en ganzen die lekker in het water spetteren en wordt jaloers. Maar ja, varkens mogen niet in de vijver… toch? In dit interactieve verhaal leven en spelen de kinderen lekker mee met varken Floortje en komen we samen tot een verfrissende ontdekking! Als afsluiting maken we samen een varkentje in de vijver. Natuurlijk krijgen alle kinderen ook een mooie kleurplaat mee naar huis. De Snuffelmomenten staan altijd in het teken van één van onze thema's: natuur, boerderij en groen. Aanmelden kan telefonisch (0229-266344), via email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of met het formulier hieronder. De kosten zijn € 3,50 per kind.

 

11-09-2016 / Vlinder! / MAK

MAK's snuffelmoment voor peuters en kleuters gaat dit keer over rupsen en vlinders. Rita Hooijmans van LEV educatie verzorgt deze theatrale en interactieve activiteit. Hoe zou je leven er uit zien als je als rups was geboren? We bekijken samen een mooi prentenboek vol natuurgetrouwe tekeningen. We zien het eitje en de rups en leren waarom de rups zo veel moet eten. Daarna beleven we het vervellen en verpoppen. En dan... verschijnt een prachtige vlinder uit de pop! Het is eigenlijk ongelofelijk! Na het interactieve voorleesverhaal knutselen we zelf een hongerig rupsje op een blad. Bij mooi weer duiken we samen nog even de vlindertuin in. En natuurlijk krijgen alle kinderen ook een mooie vlinderkleurplaat mee naar huis! De Snuffelmomenten staan altijd in het teken van één van onze thema's: natuur, boerderij en groen. Aanmelden kan telefonisch (0229-266344), via email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of met het formulier hieronder. De kosten zijn € 3,50 per kind.

 

01-10-2016 / Koe! / MEC

Op zaterdag 1 oktober van 10.30 – 11.30 uur zijn de peuters en kleuters uitgenodigd voor de Snuffelochtend ‘Koe!’. Tijdens deze ochtend maken we kennis met een bijzondere koe en haar boerderijvriendjes. Echte dierengeluiden spelen een belangrijke rol in dit vrolijke verhaal, waarbij iedereen mee mag doen.  Na dit interactieve verhaal maken we een eigen koe van knutselmaterialen. Bij mooi weer gaan we daarna de Heemtuin in om alle dieren uit het verhaal te zoeken. Het wordt een echte dierengeluiden-speurtocht!  Speciaal voor de allerjongsten organiseert MEC De Witte Schuur in samenwerking met Rita Hooijmans van LEV! Educatie deze ochtend om eens in de Witte Schuur, de kinderboerderij en de tuin rond te snuffelen. Meld je snel aan want vol=vol. Let op: deelname € 2.50 p.p. ook voor (groot)ouders/begeleiders. Opgave kan telefonisch: tel 0228-320310 . Het adres is: Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen.

 

19-10-2016 / Egel! / MEC

Op woensdag 19 oktober van 10.30 – 11.30 uur zijn de peuters en kleuters uitgenodigd voor de Snuffelochtend ‘Egel!’. Tijdens deze ochtend ontmoeten we Spikkel, een kleine egel die voor het eerst in winterslaap gaat. In een interactief voorleesverhaal ontdekken we van alles over het leven van egels. Na het verhaal voelen we hoe stekelig een echte egel voelt en we maken zelf een egeltje. In de Heemtuin gaan we daarna de zelfgemaakte egeltjes een mooi verstopplekje geven voor de winterslaap. (Uiteindelijk mag het egeltje natuurlijk mee naar huis!) Ook krijgen alle kinderen nog een mooie kleurplaat. Speciaal voor de allerjongsten organiseert MEC De Witte Schuur in samenwerking met Rita Hooijmans van LEV! Educatie deze ochtend om eens in de Witte Schuur, de kinderboerderij en de tuin rond te snuffelen. Meld je snel aan want vol=vol. Let op: deelname € 2.50 p.p. ook voor (groot)ouders/begeleiders. Opgave kan telefonisch: tel 0228-320310 . Het adres is: Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen. 

 

29-10-2016 / Nacht van de Nacht / MAK

Tijdens de Nacht van Nacht kun je bij MAK Blokweer 3 geweldige activiteiten meebeleven, die allemaal te maken hebben met ‘natuur in het donker’. LEV! Educatie verzorgt in deze Nacht een Voorleesfeest over vleermuizen. Je komt van alles te weten over hoe vleermuizen geboren worden, hoe ze eten en hoe ze hun weg vinden in het donker. We hopen dat jij in het donker je weg zult vinden naar MAK voor dit nachtelijke avontuur! Opgave en meer informatie via http://mak-blokweer.nl/ .

 

13-11-2016 / Snuffelmoment / MAK

De Snuffelmomenten staan altijd in het teken van één van onze thema's: natuur, boerderij en groen. Aanmelden kan telefonisch (0229-266344), via email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of met het formulier hieronder. De kosten zijn € 3,50 per kind.

 

04-01-2017 / Roodstaartje! / MEC

Op woensdag 4 januari zijn de peuters en kleuters uitgenodigd voor de Snuffelochtend ‘Roodstaartje!’. We ontmoeten Roodstaartje, een eigenwijs klein vogeltje dat niet naar het zuiden vliegt. Als de winter komt, probeert ze overal eten te vinden, met behulp van haar dierenvriendjes. Zal het haar lukken? Beleef het verhaal mee in De Witte Schuur! Na het verhaal knutselen we zelf een Roodstaartje, dat mee naar huis mag. Ook krijgen alle kinderen een mooie kleurplaat. Speciaal voor de allerjongsten organiseert MEC De Witte Schuur in samenwerking met Rita Hooijmans van LEV! Educatie deze ochtend om eens in de Witte Schuur, de kinderboerderij en de tuin rond te snuffelen. Meld je snel aan want vol=vol. Let op: deelname € 2.50 p.p. ook voor (groot)ouders/begeleiders. Opgave kan telefonisch: tel 0228-320310 . Het adres is: Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen. 

 

22-01-2017 / Vogels in de winter! / MAK

In MAK’s Snuffelmoment ontmoeten we Roodstaartje, een eigenwijs klein vogeltje dat niet naar het zuiden vliegt. Als de winter komt, probeert ze overal eten te vinden, met behulp van haar dierenvriendjes. Zal het haar lukken? Beleef het verhaal mee in De Molshoop! Na het verhaal knutselen we zelf een Roodstaartje, dat mee naar huis mag. Ook krijgen alle kinderen een mooie kleurplaat. In samenwerking met LEV! Educatie organiseert MAK dit Snuffelmoment voor peuters en kleuters. De Snuffelmomenten staan altijd in het teken van één van onze thema's: natuur, boerderij en groen. Aanmelden kan telefonisch (0229-266344), via email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of met het formulier hieronder. De kosten zijn € 3,50 per kind.