Ja, ik wil mijn gastouderopvang naar een hoger niveau brengen!

Dikkie Dik 6Als gastouder draag je op een belangrijke manier bij aan de ontwikkeling van je gastkinderen. Je helpt, begeleidt, stimuleert en ondersteunt waar je maar kunt. Je verzint spelletjes, laat kinderen nieuwe werelden ontdekken en leert ze op speelse wijze begrippen en vaardigheden aan. Maar soms kun je wel een steuntje in de rug gebruiken…

  • ‘Ik zou graag wat meer samenhang willen in mijn activiteitenaanbod.’
  • ‘Hoe ontwerp ik activiteiten die geschikt zijn voor verschillende leeftijden?’
  • ‘Ik zou graag veel meer speel-leermaterialen tot mijn beschikking hebben.’
  • ‘Waar kan ik terecht voor informatie over methodisch of thematisch werken?’
  • ‘Bij ieder thema moet ik zelf het wiel uitvinden…
  • 'Kan dat nou niet anders?’
  • ‘Een duur abonnement of een uitgebreide cursus is niets voor mij.’

Steeds meer gastouders willen methodisch of thematisch werken maar willen niet meteen aan een abonnement vastzitten. Veel gastouders vinden een methode te duur of twijfelen over de praktische toepasbaarheid van een methode. Voor sommige methodes moeten gastouders verplicht een training of cursus volgen. ‘Dan is thematisch werken niks voor mij,’ denken veel gastouders direct.

En dat is jammer. Want thematisch werken hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn. Een LEV!pakket voor gastouders is juist speciaal ontwikkeld voor kleinschalige opvangsituaties. Het gebruik van dit pakket is eenvoudig en praktisch.

Een LEV!pakket is een leenpakket met allerlei boeken, spelletjes, speelgoed, cd’s, dvd’s en creatief materiaal. Ook zit er een informatiemap in, voor de gastouder, met daarin uitgebreide speel-leerideeën voor alle leeftijden. Het pakket huur je 4 weken voor een vast bedrag. Het wordt gebracht en weer opgehaald, dus je hebt er geen omkijken naar!

Binnenkort foto's

Referenties